Delte lister

Shared list

Forutsetninger

For å kunne bruke delte lister må alle deltakere ha Mente installert

Del en liste

1. Gå til listen
  2. Trykk på ... (iOS) eller tittelen (macOS) og velg "Del liste"
  3. Aktiver "Inviter flere"
  4. Trykk på delingslenken du får opp for å kopiere den, og send den på måten du ønsker (SMS/mail/Slack/osv.) til de du vil dele den med

OBS! Alle med lenken får full tilgang til listen du deler. Pass på hvor du deler lenken og hvem du deler den med.

Skru av deling

1. Gå til listen
  2. Trykk på ... (iOS) eller tittelen (macOS) og velg "Administrer deling"
  3. Deaktiver "Inviter flere". Når dette er gjort vil ikke flere kunne bli med i listen.
  4. Dersom du også vil fjerne noen som allerede har fått tilgang til listen, så kan du trykke "Fjern" ved siden av navnene til de du ikke ønsker å dele listen med lenger. For å skru av deling helt, trykk fjern på alle navnene unntatt ditt eget.

Deleger oppgaver

Se delegering av oppgaver

Eksempler på lister å dele

• Handlelisten. Tips: legg inn ting med en gang du går tom/kaster emballasjen, så har dere alltid en oppdatert handleliste til nestemann er på butikken.
  • Hjemmet. Og andre ting dere har felles ansvar for (barn, bil, hund++), så kan dere holde styr på alt som må fikses, ryddes, kjøpes inn og ordnes.
  • Meg + Person. Lag en delt liste med en kollega/venn/søster, så kan dere delegere ting til hverandre og følge opp ting som er viktig for dere.
  • Prosjekt X. Alt som er felles prosjekter med andre på jobb/skole/hjemme. Strukturer listen inn i seksjoner og sett hvem som er ansvarlig for ulike oppgaver.

Deling av underlister og seksjoner

• Seksjoner deles automatisk sammen med listen de hører til.
  • Underlister deles ikke automatisk, men om du vil kan du gjenta stegene under "Del en liste" om du vil dele disse også